En lång rad orsaker kan ligga bakom problem med smärta i handleden. Det kan handla om en fraktur, en stukning, inflammation, Atros och mer därtill. Vad fallet än må vara vill du givetvis att din hälsa ska vara på topp, och det kan ställa till med besvär i vardagen om du lider av handledssmärtor. Att skriva på ett tangentbord, använda en penna och mycket mer kan visa sig vara svårt – och det blir samtidigt inte lika lätt att fokusera.

Nedan ska vi kika på vad handledssmärta kan bero på, varför ett rehabskydd såsom handledsstöd kan vara värt att kika närmare på och vilka andra metoder du kan tillämpa för en förbättrad hälsa.

Musarm kan ställa till med besvär

En av de vanligaste anledningarna till att du får ont i handleden är så kallad musarm. Detta syftar bland annat på smärtor i handleden som uppstår på grund av en dålig eller repetitiv arbetsställning. Om du exempelvis sitter vid en dator åtta timmar om dagen finns det en risk att du råkar ut för musarm. Den ensidiga arbetsställningen och rörelserna som består av att trycka på tangenter om och om igen kan bidra till musarm.

Det är med andra ord inte bra för din hälsa, och några symtom till följd av musarm är smärta, ömhet, pulserande värk, en obehaglig känsla, stickningar och domningar – för att enbart nämna ett par exempel. Det kan sannerligen bli svårt att fortsätta med jobbet och de dagliga sysslorna när du har ont i handleden, så det gäller att hitta en händig lösning.

Hur du lindrar din handledssmärta

Din hälsa bör sättas i första rummet. Försök därför att undvika ensidiga uppgifter som involverar dina axlar, armar och handleder. Om du har ett jobb som kräver ensidighet av dig är det viktigt att du regelbundet tar pauser och rör på samt stretchar dina handleder för att undvika besvär. Som en temporär lösning kan du också dra nytta av smärtstillande läkemedel.

En ytterligare lösning som inte bör underskattas är rehabskydd i form av handledsstöd. Detta rehabskydd fäster du om din handled för att antingen förhindra skador eller för att hjälpa dig efter att en skada har skett. Det finns flera olika handledsstöd att välja mellan beroende på om du har planer på att vara aktiv eller att stanna hemma. Ta en titt på olika sorters rehabskydd för att hitta en variant som passar dig perfekt. Se som sagt samtidigt till så att du undviker ensidiga rörelser när detta är en möjlighet.