Det blir allt mer vanligt att starta sin egen blogg eller hemsida på nätet. Det växer fram nya auktoriteter och influencers inom nästan alla segment och intressen. Idag kan i princip vem som helst köpa en domän, eller blogga gratis via en portal. Detta har gjort att läsarna har fått ett enormt utbud av information kring sina favoritämnen. Har du möjligtvis slagits av tanken att starta din egen hemsida eller blogg någon gång? Då har du hittat rätt! Vi tänkte prata lite om några saker som kan vara värda att ha i åtanke när man är i startgroparna med sitt nya projekt!

 

Skriv om ett ämne som intresserar dig

Att börja blogga eller skriva innehåll kan till en början kännas som en rolig idé, vilket det också är. Det många inte tänker på är att det även innebär en hel del och och kräver energi och engagemang. Du bör tänka på att innehållet du skriver ska vara till någon nytta för dina läsare, varför skulle de annars välja din blogg över någon annan? Det mest användbara tipset vi kan ge är att du väljer att skriva om ett ämne som faktiskt intresserar dig på riktigt. Det blir mycket lättare att skriva om något du själv gillar att lära dig om. På så sätt kan allt du lär dig brytas ned och delas vidare till andra som är lite nyare inom samma ämne. Dessutom kan du oftast prata med lite mer självsäkerhet om du sitter på lite kunskap. 

Välj ett passande domännamn

När du bestämt dig för vad du vill skriva om så är det dags att börja fundera på vilket domännamn du vill ha. Ett domännamn är adressen folk skriver in i sin webbläsare för att besöka din sajt. Vill du till exempel skriva om teknik så är det bra om ditt domännamn också återspeglar det. Ett exempel på detta är techplatsen.se som skriver mycket om teknikrelaterade ämnen. Namnet skickar en signal till användare att sajten mest troligt handlar om teknik och andra närbesläktade ämnen. Ett alternativ till detta är att använda ditt vanliga namn som domännamn, dock så är de flesta mer vanliga namn ofta upptagna.