EXAKT VAD GÖR DU I EN BASTUFILT?

Du ligger bokstavligen bara i den, kardborre som en rak jacka i 50 minuter och den får dig att svettas. MYCKET. Du vill inte se ut som en av modellerna på deras hemsida. Inte ens för en sekund. Du kan ha en arm ut för att byta kanal, dricka vatten, etc, eller ibland gör jag bara min nedre halva om jag vill ha mindre effekt men ändå känna mig supervarm. Det är väldigt väldigt enkelt, även om det kanske inte är något för dig om du blir klaustrofobisk.

 

STEG ETT – FÖRBERED DIN SÄNG OCH LÄGG DIG

 

Du kommer inte att kunna ta dig ut eller upp, så du MÅSTE vara förberedd och klädd ordentligt. Du MÅSTE täcka din kropp med medelviktiga, löst sittande kläder. Inga träningstights och inga tunn pyjamas – jag gillar tunnare tröjor eller joggingbyxor (jag har gjort det i lätt pyjamas men kroppen var röd under – det var för varmt). du måste bära strumpor (igen, inte för tunna eller tjocka). Du får det – baggy och lös, långärmad och aldrig tajt. Sedan lägger du en handduk inuti för att fånga upp svetten – se till att den är under nacken där det blir värst och du vill inte ha den svetten på golvet/sängen/soffan.

 

Jag gillar att göra det medan jag tittar på TV, så inte helt tillbakalutat, men du kan ligga platt och till och med lägga en kudde under knäna. Se bara till att du är bekväm. Och det har du i en bastufilt från NordicHigh

 

STEG TVÅ “FÖRVÄRMNA” DIN matta

 

Välj värmeläge med vridknappen. Jag började med nivå 8 och det var het AF, men nu är jag uppe i en 9. Om du är nybörjare skulle jag börja på 6 eller 7 – vad du än vill ska vara het. Läs manualen, jag ger dig bara råd från min personliga erfarenhet, men jag är INTE en expert eller en ambassadör för varumärket.

Slå på den – Det är som att förvärma en ugn. Du vill egentligen inte komma in förrän den är helt uppvärmd. Du har 10 minuter på dig att hitta dig själv medan det värms upp. Den kommer att pågå i 1 timme – 10 minuter uppvärmning sedan 50 “aktiva” minuter vid rätt temperatur och stäng sedan av sig själv och du kan inte förlänga den så se till att du är redo att gå vid minut 9. Jag brukar lägga ner den, klä på mig, sätt på den, samla ihop mina saker och kom sedan in.

STEG 3: SAMLA DINA INGREDIENSER

 

Se till att du har ett sidobord som är lätt att nå och nära din högra hand (eftersom det är där kardborröppningen är – förlåt lefties!). På den måste du använda:

 

Alla enheter du vill ha – TV-fjärrkontroll, iPhone, Kindle, musikspelare, etc. (inga böcker eftersom du bara har en hand)

Vattna i någon slags sippykopp för vuxna så att du inte behöver sitta upp – och mycket av det.

Hjärtvakt – VALFRITT. Jag har precis fått min bastufilt till min födelsedag, så jag tittade inte på min puls under de första 9 månaderna jag gjorde det här, men det är tillfredsställande (även om nu när jag säger ska apple-klockor vara i en så varm miljö som en svettig sovsäck?).