Tjäna pengar genom att streama på Twitch


Idag finns det många olika sätt att tjäna pengar på. Det är inte längre alla som jobbar på en arbetsplats från åtta till fem, utan sitter istället hemma och tjänar ihop extrapengar. Exempel på det kan vara genom bloggar, att skriva för företag eller tjäna pengar på aktier och investeringar. Twitch är ett annat sätt som gör det möjligt för dig att tjäna pengar hemifrån via datorn.

Twitch är en streamingplattform som har funnits sedan beta-releasen 2011. Från början var det en del av Justin.tv men sedan 2014 är det en del av den stora Amazon-koncernen. Inriktningen är streaming inom datorspel.

  • Twitch lanserades 2011
  • Det är en streamingtjänst inom datorspel
  • Du kan tjäna pengar genom att själv streama på Twith

Så här går du tillväga

Fenomenet Twitch är fortfarande ganska nytt, men det finns redan människor som har lärt sig att tjäna pengar via plattformen. Du börjar med att skapa ett konto och sedan kan andra personer börja följa ditt konto. På det sättet liknar plattformen Youtube, som personer också kan tjäna pengar via. Att bli medlem är gratis, men att prenumerera på någon annans konto (följa) kostar fem dollar i månaden, och det är ett av sätten som du kan få in pengar på. Kom dock ihåg att plattformen själv får den största andelen av pengarna, men om du lockar till dig många följare kan du ändå tjäna en slant på det.

Du kan också tjäna pengar på att lägga upp nya streams. Detta kan ge dig allt från en och upp till flera hundra dollar per stream. Ju fler följare du har, desto mer troligt är det att du kan tjäna pengar på streamingen. Andra saker som kan inbringa pengar på Twitch är donationer, nya prenumeranter på plattformen samt betalda samarbeten med olika aktörer inom (framför allt) spelbranschen. Det viktigaste är att du försöker hitta en unik nisch och genom det skapa dig en stor följarkrets. Kom också ihåg att plattformen riktar in sig på spel, till exempel e-sport och gaming.

Planera ditt konto

För att lyckas med ett konto på Twitch krävs inte bara en unik nisch, du bör också marknadsföra dig i andra kanaler och uppdatera kontot ofta så att du inte tappar följare. Därför är det bra att redan från starten börja planera syftet med kontot, hur personlig du vill vara, vilken din tänkta målgrupp är (förutom spelare/gamers) samt vilka sorters sändningar du vill satsa på. Ju mer du fokuserar på sådana saker, desto större är chansen att kontot kan bli lönsamt. Dela också ditt konto på andra sociala medier, till exempel på bloggar, Instagram och Facebook med mera.

Bra utrustning är också viktigt om du vill lyckas på Twitch. Gamers förstår vikten av god utrustning, och utan en sådan finns risken att kontot känns oprofessionellt. Ytterligare ett tips är att satsa på spel som du själv tycker om och kan spela. Många som tjänar pengar på Twitch gör något som de själva brinner för, och på det sättet är det enklare att få med och kommunicera med sina följare som brinner för samma sak. Samtidigt kan det vara bra att våga flika in något nytt innehåll emellanåt, om inte annat för variationen och spänningens skull.

Att registrera sig på Twitch

Låter det spännande att komma igång med Twitch och kanske kunna tjäna pengar på det i framtiden? Då kan du registrera dig där redan idag. Medlemskapet är gratis och det går snabbt att skapa ett konto. Eftersom du ska välja ett användarnamn kan det vara en bra idé att lägga lite extra tid på att komma på ett roligt sådant som människor kan komma ihåg lätt. Därefter följer du bara alla steg. Navigera dig gärna runt lite på plattformen för att bekanta dig med den innan du börjar publicera streams. Du kan med fördel börja med att följa någon för att få inspiration.