Tjäna pengar genom att starta en e-butik


I dagens Internet-uppkopplade värld har det blivit väldigt vanligt att köpa saker ute på nätet. För kunderna är det fördelaktigt i och med att de kan sitta hemma i lugn och ro och leta efter det de vill ha och beställa hem det med några knapptryck.

Därför är det också ett bra sätt att tjäna pengar på genom att starta en e-butik. Samtidigt som du får en chans att sälja dina produkter undviker du en del av det som hör till när man har en fysisk butik, exempelvis lokalhyra, och du kan nå tusentals kunder direkt hemifrån vilket ger dig som säljare en stor fördel.

  • Planera din verksamhet
  • Prova dig fram
  • Kom ihåg marknadsföringen

Planera din verksamhet

Det första du behöver göra är att planera vilken typ av verksamhet du vill ha. Börja med att fundera ut vilka produkter din butik ska sälja. Här måste du tänka på att kunderna inte kommer kunna se och känna på produkterna i verkligheten innan de genomför köpet. Fundera på om du ska sälja digitala produkter/tjänster som ska skickas elektroniskt till kunden, eller om du ska specialisera dig på fysiska produkter som postas till köparen. Kanske är du konstnärligt lagd och vill tjäna en liten slant på att sälja produkter som du själv skapat (kläder, konst, möbler med mera).

Du behöver också ha en plan för hur verksamheten ska se ut angående den ekonomiska biten. Ta dig tid att planera och fundera på hur mycket du förväntar dig i exempelvis produktionskostnader. Det är viktigt att ha koll på hur mycket det kostar för dig att producera det du säljer, oavsett om du skapar dina produkter själv eller köper in dem till ditt företag. Du bör också ha en överblick över de skatter som blir aktuella i ditt företag och eventuella fraktkostnader. Ska du bjuda på frakt eller ska kunden betala för frakten, och hur mycket i sådant fall?

Prova dig fram

När du har planerat din verksamhet är det bra att i början prova sig fram på lite mindre skala för att få en uppfattning om hur efterfrågan och konkurrens ser ut. Du kan börja med att lägga ut ett mindre antal produkter på försäljningssidor på Internet, exempelvis på Blocket om du är bosatt i Sverige, eller om du siktar in dig på en internationell kundkrets på Classified Ads eller liknande. Då får du en första inblick i hur efterfrågan på dina produkter ser ut och kan grunda din egen verksamhet på basen av detta, gällande exempelvis hur stort lager du ska bygga upp med mera.

När du börjar prova dig fram i affärsvärlden är det några saker du bör vara särskilt uppmärksam på. För statistik över vilka som köper dina produkter. Är majoriteten av kunderna kvinnor eller män, unga eller äldre? Ta också reda på hur mycket kunderna är villiga att betala. Du kan prova med olika priser och se hur försäljningen förändras, för att kunna bestämma det optimala priset. Be gärna kunderna om deras åsikt gällande köpupplevelsen. Du vill veta om de är nöjda med produkten och priset, leveranssättet och eventuella övriga aspekter. Om något inte verkar bra nu, är det ett bra tillfälle att ändra det innan du når ut till fler kunder.

Kom ihåg marknadsföringen

Glöm inte heller att marknadsföra din verksamhet för att nå ut till kunder. Skapa en tilltalande och användarvänlig sajt där du presenterar dina produkter och priser. Se över köpprocessen på din sida. Det är viktigt att köpprocessen är lätt och lagom snabb samt att produkternas beskrivning är korrekt. Fotografier i den mån det är möjligt gör det mer sannolikt att kunderna vill köpa produkten, då de har ett hum om vad de kan förvänta sig. Sprid flitigt ordet om din nya verksamhet. Om du har möjlighet att annonsera i tidningar är detta ett bra alternativ, liksom även inlägg i sociala medier.