Tjäna pengar genom att sälja saker på marknadsplatser online


Har du en massa saker som står och skräpar där hemma som du skulle älska att bli av med? Då finns det gott om marknadsplatser på nätet där du kan sälja dem. Sverige har idag en stor second hand-marknad då många värnar om miljön genom att köpa saker i andra hand. Det finns en del saker som säljer bättre än andra och vissa sajter som är bättre för en viss typ av produkter.

Vi kommer här att ta upp information som är bra att veta för att du ska kunna tjäna så mycket som möjligt på att sälja dina saker.

  • Vilka sajter som du kan sälja på
  • Vilka saker som säljer bäst

Olika marknadsplatser online

Det finns många olika ställen på internet där du kan sälja dina prylar, och vissa av dem är kostnadsfria. På Facebook finns det till exempel gott om köp och sälj-grupper där du kan lägga ut annonser helt gratis. Sedan finns Blocket som är bra för saker som bilar, cyklar, elektronik och mycket annat. Där kostar det att lägga in en annons och priset varierar beroende på vilken kategori det du säljer finns inom. Där kan du dock få betalt med säkra metoder för en tryggare försäljning. I Facebook-grupper kan du själv avgöra hur du vill få betalt.

En mycket populär marknadsplats när det kommer till att sälja saker privat är Tradera. Tradera är en auktion-sajt och där kan du även lyckas få ännu bättre pris än vad du tänkt från början. Du väljer själv ett utropspris och en sluttid, sedan får andra medlemmar buda så mycket de är villiga att betala för produkten. Du betalar en procentuell avgift för det du säljer, som skickas som en faktura till dig en gång per månad. På Tradera kan du sälja saker inom flera olika kategorier och vanligast är att du sedan skickar produkten hem till köparen.

Saker som säljer bra online

Det finns vissa saker som säljer bättre än andra på dessa marknadsplatserna på nätet. Något som till exempel är populärt att både sälja och köpa är barnkläder och har du en hel hög med sådana kan det bli en hel del intjänade pengar sammanlagt. Att köpa barnkläder i andra hand ligger helt rätt i tiden och det kan du tjäna på om du har sånt hemma. Elektronik är också något som säljer bra, till exempel begagnade smartphones, surfplattor och datorer. Ju bättre skick de är i desto mer kan du tjäna. Kanske har du din gamla telefon liggandes hemma i en låda.

En annan sak som säljer bra är tv-spel, speciellt de gamla varianterna. Det finns gott om samlare som köper begagnade spel till riktigt bra priser, speciellt om du har kvar originalförpackningen. Det finns spel som är värda tusentals kronor, kanske har du dem liggandes på vinden eller i förrådet? Andra samlarobjekt är också något du kan tjäna mycket på, till exempel serietidningar, muggar och andra saker som människor samlar på. Ett tips är att kolla in andra annonser med likadana produkter för att få ett riktmärke om vilket pris du ska begära, på så sätt får du koll på vad en sak egentligen är värd.

Sammanfattning

Det finns mycket saker som du kan sälja på marknadsplatser online. Du kan till exempel sälja gamla barnkläder, tv-spel eller elektronikprylar. Marknadsplatserna som du kan använda dig av är många, till exempel Blocket och Tradera som är de vanligaste i Sverige. Kanske har du saker hemma som är värda riktigt mycket utan att du vet om det, kolla gärna upp hur mycket andra begär för liknande saker. Töm ditt hus på saker du inte använder och tjäna pengar på kuppen. Det har säkert en hel del saker där hemma som du inte använder och som kan ge ett välkommet tillskott i kassan.