Tjäna pengar genom att delta i betalda undersökningar


Betalda undersökningar online innebär helt enkelt att du kommer få betalt i kontanter för att besvara frågor i olika typer av undersökningar. Det kan röra sig om att besvara frågor om vilka tankar du har om saker och ting och vad du tycker om vissa produkter.

Förutom att du får kontanter kan även betalningen vara presentkort, gåvor eller liknande. Anledningen till att du får ersättning för att besvara frågor är att företag vill veta hur målgrupper resonerar och tänker. På så vis kan de sedan anpassa sina tjänster och produkter efter vad deras kunder har för önskemål.

  • Bra att ha dator- eller mobilvana
  • Bra att ha tålamod
  • Bra om du tycker om att besvara frågor

Att komma igång

För att fylla i olika enkäter behöver du ha en dator eller mobil. Har du denna utrustning kommer du långt. Därefter behöver du hitta sajter som erbjuder dig betalning för att besvara frågor. Det enklaste är att söka efter sådana sidor på nätet. Det finns ett flertal svenska och utländska företag som enbart håller på med just detta. Därefter anmäler du ditt intresse och innan du kan delta i undersökningar behöver du fylla i ett antal frågor så att marknadsundersökningsföretaget kan skräddarsy vilka undersökningar du kan delta i. Sedan kommer du få ett mejl när det finns undersökningar just för dig.

När du väl får ett mejl om att det är dags att fylla i en undersökning innehåller det en länk som du klickar på. Du tas direkt till undersökningen och kan börja besvara de olika frågorna direkt på ett smidigt sätt. Frågorna kan exempelvis bestå av att du ska ange vilken låt du tycker bäst om av de som finns bifogade eller att du ska ange dina åsikter om varumärken, logotyper, hemsidor, förpackningar eller rent av ett visst företag. Det kan också handla om ett bilföretag som presenterar olika exempelskisser på biltyper som de eventuellt ska tillverka och vill veta vilket förslag som gillas mest.

Värt att veta

Något som kan vara bra att veta är att de olika undersökningarna kommer sporadiskt och betalningar kan variera kraftigt. Därför bör du se undersökningarna som ett sätt för dig att tjäna några extra slantar på. Om du vill tjäna så mycket som möjligt kan du exempelvis leta efter utländska företag som erbjuder personer att besvara enkäter eller liknande på nätet. Sådana undersökningar kan ge dig inkomster från 100 kronor och upp till flera tusen bara för att besvara en enkät. I USA finns det till och med personer som lever enbart på att besvara frågor på nätet.

Den största fördelen med internet är att inte har någon betydelse vart du befinner dig i världen när du svarar på undersökningsfrågor. Du behöver bara ha en pålitlig internetuppkoppling. Har du det kan sitta vart du vill. Företagen ger betalt för att du ska dela med dig av dina preferenser, din smak och dina åsikter, vilket gör att de inte bryr sig om när på dygnet eller vart du befinner dig när du besvarar enkäterna. Därför är det ett mycket effektivt sätt, och framför allt ett flexibelt sätt, för dig att få in lite extra pengar att roa dig för.

Betalda undersökningar – Är det en bluff?

Nej, betalda undersökningar är faktiskt inte någon bluff. Du får med all säkerhet betalt för att fylla i och besvara enkäter på nätet. Visserligen har det funnits dåliga rykten om att få betalt för att svara på frågor men då har det rört sig om oseriösa sajter. Därför kan det vara en bra idé, innan du ger dig i kast med ett företag, att kontrollera det innan. På så sätt kan du undvika att bli lurad och besviken. Om ett företag påstår att du kan bli rik av att fylla i enkäter är det värt att se upp. Det krävs ofta en hel del innan du kommer så långt.