Tjäna pengar genom att bygga och sälja hemsidor


Har du en egen hemsida med en passande domän till verksamheten du bedriver? Eller kanske har du ett intresse av att jobba med att bygga upp hemsidor med snygg design och lämpliga funktioner? Då finns det stora möjligheter att tjäna pengar. Att sälja en hemsida som fungerar är attraktivt för de som inte kan, vill eller har tid att bygga sin egen.

Ofta kan du dessutom agera som serviceperson för sidan under en tid framöver. Det finns fler sätt att krydda sidan med inkomstbringande annonser för att ständigt ha kontroll på kostnaderna och kanske till och med tjäna en slant.

  • Sälja hemsida och domäner på andrahandsmarknaden
  • Affiliate och samarbeten
  • Annonser på din hemsida

Andrahandsmarknaden för en hemsida

Att bygga en hemsida tar tid och innebär ofta stora kostnader om den skall designas och fyllas med information från att vara ett tomt blad. Har du intresse och kunskap som gör dig till en stjärna på dessa områden så finns möjligheten att tjäna pengar. Många är de som gärna köper en snygg hemsida som passar den verksamheten de bedriver, du justerar och fyller sidan med din personliga information och sedan är det klart. Här gäller det för dig att hitta rätt kunder och ha en produkt som är generell men även anpassad till en kundkrets som kan bli dina köpare.

En hemsida som redan är uppe och fungerar, som har en kundkrets och ett flöde in på sidan genom annonser och länkar, kan vara en bra start för ett företag. Har du ett eget företag som du skall lägga ned eller sälja så är det givetvis attraktivt att sälja även en anpassad hemsida och framför allt en bra domän. Domänen är namnet på hemsidan som direkt kopplar kunderna till din sida och är den rätt, så är det en guldgruva. Att följa statistik för vilka ord kunderna använder för att hitta din sida är viktigt. Ju mer du vet om dina kunder, desto starkare produkt har du att sälja.

Att sälja en hemsida med professionell hjälp

När du vill lägga ut din hemsida på andrahandsmarknaden så är det bra att titta på några olika kanaler. MissDomain.se är en av de större för den svenska marknaden, sedo.com är stora för internationellt bruk och då med engelska språket som bas eller om du har annat språk som modersmål. Just språkbaserad försäljning kan vara attraktivt för olika företag och branscher, beroende på deras kundkrets. Det är alltid attraktivt med en hemsida skriven på rätt språk eller översatt på ett naturligt sätt. Även flippa.com är en internationell försäljningskanal där du kan registrera dig, värdera din hemsida och lägga ut den till försäljning.

Det finns olika forum som mest riktar sig till mindre företag, hemsidor och privatpersoner., Webmaster Network är ett mindre forum och för oss svenskar så fungerar alltid blocket.se som en given kanal. Här gäller det att hitta rätt kund och lita på varandra både som säljare och köpare då det inte finns några klara regler och system för pengatransaktioner kunderna emellan. Har du en attraktiv hemsida med annonser och länkar som genererar pengar till sidan så bör du sälja den i ett forum där den värderas av andra och ur flera olika perspektiv. Ta gärna hjälp av något av ovanstående företag, de är proffs på att sälja och värdera.

Sälj en snygg produkt

Har du haft din hemsida länge så vet du hur tekniken har utvecklats under de senaste åren, det går i raketfart. När du skall sälja din hemsida är det viktigt att du rensar den från gamla länkar, sidor och funktioner som inte används för att kunna leverera en snygg och funktionell sida. Var ärlig med möjligheter och begränsningar när det gäller typsnitt och funktioner så att kunden inte blir besviken och i efterhand vill återkalla köpet. En hemsida är som vilken produkt som helst som köps och säljs, och om du som säljare agerar proffsigt och ärligt så får du snart fler kunder som vill köpa dina produkter.