Tjäna pengar genom affiliate marketing


Affiliate marketing är att sätt för dig att tjäna pengar online, utan att ha en egen produkt eller tjänst att sälja. Det innebär att du marknadsför någon annans produkt eller tjänst, och tjänar sedan provision på den försäljning företaget gör genom din marknadsföring. Detta är ett sätt du kan tjäna riktigt bra med pengar på, men det kommer också krävas en del jobb av dig.

Du kan göra marknadsföringen gratis via sociala medier, men oftast blir utfallet bättre om du använder dig av betalda annonser. Hitta en produkt som du själv kan tänka dig köpa eller har köpt och använder dig av.

  • Affiliate marketing låter dig tjäna pengar online
  • Du marknadsför andras produkter eller tjänster

Hur går affiliate marketing till?

Börja med att hitta en produkt eller en tjänst som har ett affiliateprogram inom ett område som du är genuint intresserad av och som du själv skulle kunna, eller redan använder dig av. Registrera dig till affiliateprogrammet, exakt hur du gör detta måste du läsa på varje produkts hemsida. Vanligtvis får du sedan en länk som du kan använda dig av i din marknadsföring, och om folk sedan handlar produkten eller tjänsten via din länk, kommer du att tjäna provision på köpen. Hur mycket provision du får kan variera mycket kraftigt, så ha det i beaktning när du väljer produkt.

Välj sedan hur du ska marknadsföra produkten, det kan exempelvis ske genom en blogg du skapar, en YouTube-kanal, inlägg på Facebook och Instagram och betalda annonser på exempelvis Google eller Bing. För att tjäna riktigt bra med pengar behöver du bygga upp en följarskara, som är intresserad av vad du har att säga och vill köpa de produkterna som du rekommenderar. Läs på och lär dig om hur du annonserar online för att få bästa möjliga resultat, och prova dig sedan fram kring vad som fungerar eller inte. Allt beror på vilken nisch du väljer att rikta in dig på.

Hur du hittar affiliate produkter

Affiliate marketing är ganska stort, större än vad du kanske tror om du inte redan är insatt. Du kommer hitta produkter och tjänster att marknadsföra inom alla olika nischer du kan tänka dig. Välj en nisch du är intresserad av, och gör sedan en sökning på Google! Kanske är det så att du har en favoritprodukt inom något område som du redan använder dig av, som har ett affiliateprogram utan att du vet om det. Kolla in deras hemsida. Det finns också nätverk som samlar företag med affiliateprogram som du kan gå med i för att börja.

Väljer du att gå med i något av dessa nätverk brukar de också oftast ha guider om hur du kommer igång med din affiliate marknadsföring, och vad som kan vara bra att tänka på. Onlinemarknaden är enormt stor och det finns gott om kunder, men om du inte marknadsför dig på rätt sätt kommer du att vara osynlig för alla dessa kunder. Gör noggrann research för att välja rätt nyckelord och så vidare. Du kan börja med affiliate marketing helt gratis, men oftast kommer du tjäna pengar snabbare om du har i alla fall en liten budget för marknadsföringen.

Fördelar med affiliate marketing

En stor fördel med affiliate marketing är att du själv inte behöver komma på en produkt eller tjänst att sälja, något som kan vara mycket svårt. Det har redan någon annan gjort, allt du behöver göra att få folk att köpa produkten eller tjänsten med hjälp av marknadsföring. Den största fördelen är såklart att det är ett jobb du kan sköta var ifrån som helst, så länge du har en dator och internet. Det är också tacksamt eftersom köp från din marknadsföring kan ske när som helst, tänk att tjäna lite pengar medan du sover eller ligger på stranden.